W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.
Akceptuje (nie pokazuj więcej tego komunikatu).
  • DRUZNO
  • sZYMBARK
  • Druzno2

Wizy do Rosji

Maly Ruch Graniczny – Obwod Kaliningradzki

Pośredniczymy w załatwieniu zezwolenia na Mały Ruch Graniczny do Obwodu Kaliningradzkiego.

WNIOSKI WYPELNIAMY NA MIEJSCU

Do uzyskania zezwolenia wymagane są poniższe dokumenty:

  • paszport - ważny 2,5 roku
  • 1 kolorowe zdjęcie paszportowe - na wprost i na jasnym tle
  • dowód osobisty (kserokopię wykonujemy na miejscu)
  • zaświadczenie o zameldowaniu w strefie uprawniającej do uzyskania zezwolenia na MRG (min. 3 lata) – jeżeli dowód osobisty wydany jest więcej niż 3 lata wstecz i adres zameldowania zgadza się z wpisem w dowodzie os. wówczas nie potrzeba zaświadczenia o zameldowaniu
  • wniosek wizowy wypełniany na miejscu

Uwaga: czas przebywania na terenie Rosji wynosi 90 dni z każdych 180 dni każdego półrocza.

Wykaz jednostek podziału administracyjnego Rzeczypospolitej Polskiej stanowiących strefę przygraniczną na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:

województwo pomorskie:

  • powiat pucki
  • miasto Gdynia
  • miasto Sopot
  • miasto Gdańsk
  • powiat gdański
  • powiat nowodworski
  • powiat malborski

województwo warmińsko-mazurskie:

  • miasto Elbląg
  • powiat elbląski
  • powiat braniewski
  • powiat lidzbarski
  • powiat bartoszycki

miasto Olsztyn

  • powiat olsztyński
  • powiat kętrzyński
  • powiat mrągowski
  • powiat węgorzewski
  • powiat giżycki
  • powiat gołdapski
  • powiat olecki

Zezwolenie wydawane  jest na 2 lata.

Wizy do Rosji

Oferujemy pośrednictwo wizowe wyjeżdżających prywatnie, turystycznie, służbowe.

Aby otrzymać wizę na wjazd do Federacji Rosyjskiej należy przedłożyć następujące dokumenty:

  • Wniosek wizowy - pomożemy Państwu wypełnić
  • Paszport ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia ważności wizy. W paszporcie powinny być co najmniej 2 czyste strony
  • Jedną aktualną fotografię paszportową o wymiarach 3x4 cm
  • Oryginał zaproszenia na wjazd do Federacji Rosyjskiej, wydanego przez Departament Służby Konsularnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych Rosji, przez przedstawicielstwa MSZ Rosji w podmiotach Federacji Rosyjskiej lub przez terenowe organy spraw wewnętrznych (OWIR - wydział wiz i rejestracji cudzoziemców) - do otrzymania zwykłej wizy
  • W przypadku wizy tranzytowej paszport z ważną wizą na wjazd do kraju graniczącego z Rosją ( na trasie podróży do Rosji) lub z wizą państwa docelowego (jeżeli taka wiza jest wymagana), bilety na środek transportu z potwierdzoną datą wyjazdu z Rosji
  • Ubezpieczenie medyczne  na okres wizy, o którą się Państwo ubiegają

Rodzaje wiz

  • wiza turystyczna
  • wiza biznesowa
  • wiza prywatna na zaproszenie
  • wiza tranzytowa
  • wiza dla kierowcy
  • wiza dla dzieci
  • wiza dla obcokrajowców

Wiza turystyczna na voucher

1-krotna lub 2-krotna do 30 dni jest wydawana na podstawie vouchera – czyli potwierdzenia wykupienia usługi turystycznej. Voucher mogą wystawiać tylko rosyjskie firmy turystyczne oraz hotele, które zarejestrowane w MSZ FR.

 

Wiza tranzytowa

1-krotna lub 2-krotna jest wydawana na podstawie kserokopii wizy docelowej (jeżeli taka wiza jest wymagana) lub kserokopii biletu. Wiza tranzytowa umożliwia tranzyt przez terytorium Rosji w ciągu 10 dni w każdą stronę.

 

Wiza biznesowa

1-krotna, 2-krotna lub wielokrotna na 30, 90, 180 lub 365 dni jest wydawana na podstawie zaproszenia Departamentu Federalnych Służb Migracyjnych FR. Wymagany jest oryginał zaproszenia od rosyjskiej firmy-partnera na papierze firmowym firmy rosyjskiej zgodny z wymaganym wzorem.

Rosja - wiza dla kierowcy

1-krotna do 30 dni, 2-krotna do 90 dni lub wielokrotna do 365 dni jest wydawana na podstawie następujących dokumentów:

  • zaświadczenie o zatrudnieniu kierowcy (np. z ZMPD)
  • ksero umowy o pracy
  • ksero licencji firmy
  • ksero poprzedniej wizy  (w przypadku wizy wielokrotnej)

Rosja - wiza prywatna

1-krotna lub 2-krotna do 90 dni jest wydawana na podstawie zaproszenia od obywatela Rosji, zaproszenie wystawia Departament Federalnych Służb Migracyjnych FR .Wymagany jest oryginał zaproszenia.

 

Rosja - wiza dla dzieci

należy wypełnić wniosek jak w przypadku osoby doroslej wiza turystyczna, tranzytowa,

Zapraszamy